Tuesday, 30 April 2013

TanDa TaNya ???

         
Sedihnyer hari ni. . Walaupon aku byk kali terjumpe dia tapi langsung tak pandang. . Aku ni kecik sgt ke sampai dia boleh x nmpk aku ? Aku rse aku ni da terlebih besa da sampai ade panggilan Chubby utk aku. .huhuhuhu. . Tapikan aku rasa mcm ada yg tak kene antara aku dgn dia. . Tapi tak sure apa dia. . Maybe perasaan aku kot. . Yelah kan. . Orang tu BAGUS ! Mne sama dgn aku ni haa. . Sapalah aku ni. . Tapi aku punyer mata ni x leh nk control ke ? Asyik nk pandang je. . Macam takde mende nk dtengokkan. . Hishhh apasal la aku leh suka giler kat dia ni. . Org ckp mcm HAMPEH je ! Tapi mata dan hati aku kata "KAULAH YG BERSINAR INDAH DR MATAHARI !" Adoisshhhh !~
              Kalau ikutkan hati mmg nak luahkan tapinyer susah betul nk bertentangan mata dgn dia ni. . Hati ni , mata ni , otak ni mcm bukan aku yg controlkan. . Haiiiyaaa. . Susah betol lorhh. . *cina mari ~huhuhuhu
Aku rasalahkan. . Dia ni ade CRUSH ke? Untungnyer dpt jadi CRUSH dia. . Mesti bukan calang-2 org nyer. . Tapi td mse kat sekolah , aku dpt pandang sekejap jer. . Takut hati ni merana kerana takut dikecewakan dgn pandangannyer , tegurannyer , sikapnyer , caranyer , semuanyer. . Adoiissshhh~
              Mase aku dapat lalu sebelah dia tadi rasa mcm takde papew laa. . Rasa kosong dan senyap sunyi tanpa sedikit pon bunyi. . Dia da ade pengganti ke ? UNTUNGGGG LAAAAA!! Aku sekarang hanya perlu fokus pada EXAM. . yesshh yeshh ! Perlu OK! Fuh !! Bia lantak dia laa. . Penat utk aku cuba memahami apa yg dmaksudkan. . Bukan masuk EXAMM PON. . Tapi yg penting MASA DEPAN AKU TAKKANKU BIARKAN SIA-2 HANYA KRN DIA!!
             Bukan apa. . Aku teringin merasa hidup berpasangan. . Tak salah kan kalu nk cuba sekali. . Itu pon kalau ada rezeki dan ada calon !? Rumit juga hidup aku ni. . Bukan mudah utk bercinta dgn org atasan dr kita ni kan ? Apa-2 pon cinta ialah sesuatu yg mmg tak boleh nmpk dan pegang , tapi boleh rasa dgn hati yg tulus dan suci. . Kata member aku , si kecik ni "CINTA SEJATI DTG DGN SENDIRINYA BUKAN KITA YG MENCARINYA. . ! Betul ke ? Aku pon tak sure sgt. .huhhuhuhu~ Masih adakah rasa ini atau telah lama  ianya pudar ??? Mencari jawapan pasti , hanya padanyer yg boleh memberi bukan aku~ HAMPA ! BUNTU~

                                                                                                                  Sekian terima kasih.

Monday, 29 April 2013

ABE bukan Kelantan.

Assalamualaikum. . X)
       Lama giler aku tak tulis blog ! Rindu giler kot. . Aku nak citer sedikit pasal Tahun 2013 ni. . OMG ! Nk tau tak , aku pada tahun ni masuk sekolah bercampur. . Memang kekok la mula-2 masuk ! tapi lama-2 okay la. . Nak story pasal satu kes ni. . Dia lelaki yg agak segak dan jaga penampilannya tp dia bkn org Kelantan. . Tapi kiteowg guna nama samaran iaitu 'ABE' utk dia sbb takut dia tau. .huhuhu. . Aku suka dia. . Tapi malangnya aku ni PEMALU orgnya. .huhu XP
      Ada suatu hari yg mmg FAIRYTALE bg aku. . Aku masuk kelas dia sebelah je ngan kelas aku , and then aq borak ngan member baik dia kot pastu kan tetibe je dia cakap. . Ayat first dia kat aku. . AWAK NI COMEL LAH !
OOOOOMMMMGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!  OOOOOOMMMMMGGGGGGG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Giler aku tak meroyan mase tu. .hahahahhaha. . Kalau korang ape yg korang akan buat mse tu ?huhuhu. .
Aku tak pikir matang aku pon senyum malu je kat dia. . huhuhuhu. . Ayu la konon. . Pastu aku pon nak balik ke kelas sebelah sbb cikgu da masuk. . Sebelum aku masuk aku pandang dia pastu aku pon buat la flying kiss kat dia. .huhuhuhu. . Tipu laa. .giler pe nak buat mcm tu ! Aku pandang dia pastu aku senyum n byebye je kat dia. . Dia pon byebye sambil senyum kat aku. .huhuhu maaaaaaluuuuunyeeeeerrrrr!!!!!!!!!! NAK PENGSAN DBUATNYE !
         Kemudian seminggu lepas tu kaki aku melecek sbb merentas desa. . Aku pergi la sekolah dengan kaki berbalut mcm kaki aku ni patah. .huhuhu. . Member sebelah aku belakang member aku ni demam sampai termuntah waktu math. . Aku dgn member sebelah cuci muntah member aku. . Member sebelah yg demam tu antar g tandas. . Kemudian member sebelah aku pulak yg pegi , aku pon ikut sama. . Dgn kakiku yg melecek ni disuruhnye pule g ambik ubt kat atas kat kelas , tingkat 3. .Mmg baik hati betul aku mse tu. . Aku pon berlari anak naik tngge pastu cri ubt. . Mse nk turun tetibe je salah seorg  geng ABE ni panggil aku. . Menjerit pulak tu. . "Woi , kaki ko nape ? Aku tersentak lalu aku pusing ke blkg. . ABE dtg betul-2 depan aku dan tnye baik-2. . Ayat kedua dia kat aku. . KAKI TU NAPE ? Alamak dia ni. . Caring pasal aku pulak. . Ni tak tahan ni. .huhuhuhu. . Aku pon ckp la yg kakiku ini sakit melecek. . Dia ckp agi. . XD MERENTAS DESA KE ? Aku pon ckp A'a. . Pastu bla je sbb pikir member tgh sakit. . Saba je la. . Aku xleh la org yg aku ske caring pasal aku. .hehehehehe. .*Oppss terlebih suda. .hahahahaha. .
         Lama giler da dia x ckp ngan aku. . Kira-2 1 bulan kot.  . Aku mcm xde lg peluang nk ckp ngn dia. . Member aku sowg ni pulak TIGER org panggil. . Dia ajk aku teman balik kelas. . Aku x sme kelas dgn TIGER sbb dia ni pandai ! huhuhu. . Aku pon xde keje , aku pon follow je la TIGER ni sekor. . huhuhu. . Tetibe JENG JENG JENG. . . ABE n member dia 2 org nk blk kelas dri kantin. . Aku rasa lain mcm je. . Aku dgn mengada-2nyer buat mcm xde papew mse tu. . TIGER pulak mcm serius je mke. . Aku xkisah pastu aku ckp je mcm ckp dgn batu. .huhuhu XP TIGER ckp yg ABE dr awl smpai la aku anta dia tadi asyik pndg aku je. . Aku ckp 'yelatu'. . huhuhuhu. . *GEDIK PULAK. .huhuhu Malunyer kalau dia pndg aku. . adoshhhh. . Ni tak tahan nk berak ni. . hahahahaha. . (^//////^)
         Kemudian lme x jmpe dia sbb sibok dgn sukan sekolah. . Aku mcm putus harapan lg. . Sehari tu nk cuti sekolah dia dtg. . Aku pulak  kene kemas kelas nk pergi buang sampah kat bawah , aku balut tgn dgn sapu tgn pink aku ni. .huhuhu. . Tetiba dia muncul dgn member dia. . Ayat ketiga dgn aku. . KENAPA DGN TGN TU PULAK ? Aku terkejut tetibe je dia tnye mcm tu. . Aku pon dgn terkejutnye ckp 'saje je balut' lepas tu aku cabut sapu tgn kat tgn aku. . Tgk ! CARING aku lagi ! Asl aku nk hampir putus hrpn dia bangkitkn aku balik ! Ni geriieemm nihh !!! SOBAU je la. .hahahaha. . Ni je yg leh aku citer buat mse ni. . Tak tau nk buat mcm mne ! Apa harus aku fikirkn ttg perasaan dan hubungan ini. . LUPAKAN ? BUNTU !
                                                                                                               
                                                                                                                         Sekian terima kasih. .