Tuesday, 6 January 2015

Kerinduan Si Jejaka

Assalamualaikum, salam sejahtera..

                First saya nak ucapkan Selamat  Tahun Baru 2015 pada semua even lambat dalam 6 hari kerana sebab-sebab tertentu. . Saya harap semua pembaca blog sentiasa sihat dan sabar dengan musibah banjir di Pantai Timur mahupun ditempat yang lain. .

                Today saya nak memberi tahu bahawasanye cewah ! Saya kacau kawan saya yang bekerja di somewhere sebab rindu nak borak and jumpa dia sekian lama nak habis cuti sekolah. . Saya pon berceritalah dengannya dengan tak ingat dunia tapi masih lagi mengingati Allah. . Cewahh gituh ! Tiba-tiba saya teringatkan cerita yang dia nampak seorang jejaka yang amat caring pada kitaorang. . Tapi bukanlah tuan punya badan tetapi lebih kurang. . Cerita punya cerita saya pun membuka kisah yang saya banyak kali termimpikan jejaka tersebut dalam 3 or 4 kali minggu lepas tak silap. . Kawan saya pon menyatakan bahawa kemungkinan saya teramat merinduinya setelah sekian lama tidak bersua. . Kau ayatttt ! Saya pun tidak pasti dengan perasaan yang lalui ini samada merindui or mencintai or hanya menyukai jejaka tersebut. . Terdapat kenangan manis semasa tahun 2014 bersamanya mahupun bersama kawan-kawan. . RINDUNYAA !!! Kawan kerja saya menyuruh agar meluahkan rasa itu tetapi hakikatnya adakah betul tindakan tersebut. . Saya masih belum bersedia tentang perkara terbut mahupun memikirkannya. . Mungkin akanku biarkan ia menjadi sesuatu memori terindah pada tahun 2014. .
Sekian .

Tuesday, 20 May 2014

GEMUK PON ADA PERASAAN !

Assalamualaikum, Salam sejahtera saya ucapkan pada sesiapa yang baca blog saya.
Terima kasih.

          Saya nak cerita tentang perasaan orang GEMUK pon ada perasaan !
Korang yang baca blog ni mesti ada yang gemuk atau pon CHUBBY mesti akan tertanya tanya kenapa tajuk kali ni tentang ni. Satu ialah sebab si Blogger ni pon gemuk and chubby jugak. Saya nak kongsi rasa bersama senasib dengan saya ni. Dua ialah kejadian melibatkan hati saya juga. Tiga pula sebab saya dapat dari sumber sumber tertentu.
         Manusia mempunyai akal fikiran yang dianugerahkan oleh Maha Pencipta. Kalau kita sebagai manusia tidak menggunakan sebaik yang mungkin maka berlakulah unsur unsur seperti ini ! Kita janganlah anggap yang kita ni terlalu bagus or dikatakan PERFECT ! Semua orang ada kekurangnya dan tidak kiralah dari segi fizikal or mental or rupa paras or etc. Yang pasti kene saling menerima satu sama lain walau apa pun kekuranggannya.
         Dear sekalian si Gemuk / Chubby yang sudi membaca. Jangan kita menghukum diri sendiri atau membenci keadaan kita sekarang. Anggaplah ianya sebagai satu anugerah dari parents kita yang memberi kasih sayang yang melimpah ruah. Biarlah mereka cakap yang kita ni apa sekali pun yang penting sekali kita sayang pada diri kita. Sayang diri sendiri dan percaya yang kita ni ada Maha pencipta kita yang memandang kita.
         Sentiasa menanam sikap bersabar dengan percakapan orang sekeliling kerana mereka ni BODOH ! Jangan cakap kat diaorang ni bodah pulak. Tu nak bagi semangat je yang diaorang ni tak bersyukur. Sapa kata yang gemuk ni tak leh nak berfasyen bagai. Sekarang ni macam macam Mall yang kita boleh jumpa dengan saiz yang besar. Pandailah cari kat mana yang selalu korang beli lah.
        Sorilah panjang sangat nak hurai kat sini. Saya pernah juga terkene sejak berpindah dekat satu tempat yang baru. Mungkin diorang ni KUNO kot. Hahahaha...... So saya tak terima mulanya sebab tak sangka ada yang KUNO macam tu sekali. Kesian budak tu. BODOH. Lepastu saya pon sakit hati then ada yang pujuk saya then say pun niat yang saya nak bangkit dari terus dimaki. Saya tak balas tapi saya menggunakan akal yang diberi oleh-Nya. Now im Back to Reality to move On ! Saya abaikan dia dari terus buat saya sakit hati sebab taknak tambah dosa dia then dia pun saudara Islam saya. Im MUSLIM ! So korang abaikanlah budak yang tak matang tu. Sekian.......

Friday, 20 September 2013

BuLLy~

Assalamualaikum.

        Lame da aq x tulis kat blog ni. . Hmmm. . Buli ? Buli ialah membuat orang menangis,sakit ati,geram dan sabagainyer. . Maklumat yg lebih lanjut cari sendiri. . hahahaha. .
        Hari jumaat hari tu tak silap aq bulan lepas Ogos. . Kene buli ngan budak ni. . haaa tak pasal-2 aq jerit kat satu sekolah. . Saje je nak bagi name dy famous. . Phuuiiii. . Ade ke patut pukul aq setiap tingkat bangunan sekolah. . Tak leh blaa betul la mamat ni sorg. . !! Nasib baik anak saudara angkat. . Lau tak buat report budak paling Pailang ! Biar padan muka dy. . Nak tau name pe?? Takpe lau aq nk bagi tau sbb dy mmg xkan tau. . hahahaha. . Mashorkim muke dy ala ala (aimanredza) XP. .
       
          Pada hari yg sama jgk aq kene buli ngn bdk fom 5 yg tengah trial exam SPM 2013 ! Sesuka hati je ckp yg ckgu panggil aq. . haisshh bdk ni. . ABE la and the geng ! Takde keje betul nak kacau orang . . Nasib baik skali je ko kacau aq ! hmmm Lepas ni jgn harap la aq nk percye ko lagi. . werrkk. . !!



                                                                                                    Sekian terima kasih .

Wednesday, 24 July 2013

CaMeRa !

     Assalamualaikum. .

         First sekali nk ucapkan Selamat Berpuasa bagi umat Islam. . Hahahaha sorry lambat ucap. . Okay ni nak citer pasal kamera utk hari ni. . Dpt tngkp gamba ngan 'ABE' huhuhuhu. .Walaupon tak byk,tapi okay la kan?? Member aku yg sorg ni pon nk bergamba ngn cik 'ABE' jgk. . Tapi da tak kisah sgt da sebab  nyer aku da tak suke dy lgi. . Fuhh !! Penat betul nk berperang pasal perasaan ni. . Cewahh ayt dy. .




         Second. Filem kami semua da kuar kat internet !!! Arrrggghh ! Malunyer la rasenye. . Nasib baik okay-2 je filem tu. . Dgn penat lelahnyer kami semua utk siapkan filem AWESOME tu. . Taniah kpd sesiapa yg berkenaan yg menyempurnakan filem tu. . Taniah sekali lagi. . Malunyerrr. . . . ! <3


               Sekian terima kasih.

Friday, 24 May 2013

Wallet & School Bag !

          Assalamualaikum. .

                Mula-2 sekali sye nk citer pasal WALLET .
Ade sorang budak kelas aku ni kan (budak bru). Alahh,yg kteorg pnggl BISU tu. Dia tak pernah ckp lngsg ngn kiteorg tau. . Dah nk msk sebln x penah pon ckp kecuali bdk yg dy kenal n mmbr lme dia. . Ishh ishhhh isshhhhh ! Tak ku sangke tak ku duga dia snggp wat aku cm tu. . Haisshh x mkn saman tol laa dak bisu ni ! Ade ke patut dia bukak WALLET AKU ! Tetibe je. . MOTIF ?!! Suke suki je dan tak pasal-2 org lain yg aku tibaikan nyer. .
                                                   
                SCHOOL BEG ! Ni yg seronoknyer. . Hishhh. . Aku tolong kakak aku ni sorg. . Dia mntk tolong ambkkn beg dia. . Pastu aku pon g la kelas dia mntk izin ckgu. . Pastu plak aku pndg depan. . ABE ! dia wat cm ni kat aku. . Dia pndg aku,smbl angkt tgn,senyum kat aku mse dia tgh exam !Aku da abis da exam. . haisshh ABE ni sorg. . Nasib baik tak pengsan. .MOTIF wat cm tu kat aku asal lak? Excited sgt nk bgtau mmbr,terlnggr pulak pintu kat bilik kaunseling. . Nasib baik tak kelas ABE td lau x MAMPUS aq. .hahahaha. . . Selamat bercuti !!!!
                                           
                                                                               Sekian terima kasih.

Sunday, 19 May 2013

Hari Guru !~

          Assalamualaikum. .

           Selamat Hari Guru ! Sori lambat post. . hahahaha. . Ade masalah teknikal sikit. .#cewahh
Okay ! Ni nk citer pada hari guru baru-2 ni. . Aku buat persembahan kat sekolah,aku buat persembahan akustik ngan MR.O. . Kiteorg nyanyi lagu 'Just The Way U Are'. .aaarrrgghhhh. . . . !!!!!!!!!!!!! Aku salah tema laaaaa. . . Aku terpakai bju luar bukan baju sekolah. .hahahaha. . Patut la semua org pandang pelik je kat aku yg comel ni. . XP But its okay dude. . Aku maafkan kwn aku yg sorg ni yg salah inform kat aku. .


            Aku buat persembahan. . Mse syok-2 aku tgh nyanyi tu aku pandang la kat pintu. . AAAHHHHH !!!!!! Real monster ! hahahaha kiding. . Aku nmpk ABE aku la sapa agi kan. .hahahaha. . Dy tgk persembahan aku laaaa.  . Bangge jap ! werkkk. . Aku nmpk je dy mesti terlalut je aq menyanyi. . haaaiiisshhh. . Aku ni sindrom ke nmpk dy ? Sabau je la. . aku pon trus menyanyi tnpe pandang tempat lain kecuali dpn. . Terkedu punye pasal. .hisshh. . .
            Lepas show aku pon duduk la kat luar sbb kat dlm da penuh. . Aku pon dgn selmbenyer borak kat belakang ABE kite ni. . Tetibe entah dari mne la keberanian aku ni melonjak sampai aku tak sedar aku ckp dgn sape. . ABE ! aaaaaahhhhhh. . . BESTNYER !!!! Dia buang sampah kat pasu pastu aku tegur laa. . Haaaa buang sampah,kutip balik. . Pastu dia cakap "alaa awk je yg nmpk org lain x nmpk. ." wahhh !! nasib baik tak pengsan. . RAHSIA KITA BERDUA ! only me and u ! saya suka saya suka (meimei upinipin) hahahahahaha. . Ape la dia ni nasib baik aku suka kau lau tak 'aku tumbuk muke kau' ! (sabah bahh). . Hari guru yg paling indah pernah aku rase. . #cewahh takde kene mengene pon. .huhuhuhu. .

                                                                                               Sekian terima kasih.

Tuesday, 14 May 2013

Abe Weyyhh !!

              Assalamualaikum. . .

            Ari ni x byk yg blaku tp semalam mcm nk meroyan pulak. .huhuhuhu. . Semalam aku dpt tgk dy smpai balik. . Tp yg sygnyer tak bertegur pon. . Msg-2 malu agknya atau xde mende nk ckp. . Lepas jwb exam smlm aq nk g rehat,kemudian pergi la beli dan aq nk ambik ROTISOSEJ mknn aq dkt sini. . Aq pon pandang la depan dan tetiba dy ade kat depan aku. . Siap pandang lg tu. . OMG OMG OMG !!!!!! Kau selalu buat aq terperanjat. . Abe weyyhh. .hahahaaha. . Cara dia pandang tu mcm menenung aq tau tak ! Sabar la cik Abe ni sorg. .
             Mse nk jwb exam td plak aq tgh glabah nk jwb K2 ni. . Pastu aq tension kejap aq pandang la luar. . Tetibe je dy muncul. . Bila mse lak dy ni kluar. . Adoii mcm antu pon ade jgk Abe tu. .huhuhuhu. . Siap cuci mke lak tu. .haaaa. . Haishhh nape la dy ni  caring sgt. . Ni tak tahan nk kentot niiiii. . .haaaa. . . Ape-2 pon aku tak tau nk ckp ape. . Nk pandg pon x brani. . Nikan pulak nk berborak. . Saba je laa. . Keliru !~


                                                                                                 Sekian terima kasih.

Wednesday, 8 May 2013

PerFumE~

                     Assalamualaikum. .

               Semalam aku jalan-2 kat SOGO Mall. . Pergi dekat satu perfume Ralph Lauren Fragrances. . Wangi giler baunya yg 1 ni. . Aq teringin nk beli tapi mahal sgt la. . Tapi insyaAllah suatu hari nanti aku nk beli. . Aku suka bau yg ni je. . Yg lain tak suka langsung. . Nilah minyak wangi yg wangi yg pernah aku jumpe. .

                           
 OOUUHHH !!!!!!
Kau sungguh menawan. .
Harum tak terkata. .
Aku nakk aku nakkk !!!!! 
hehehehe


        Sekian terima kasih                        

Sunday, 5 May 2013

KaSuT |< @5|_|7 KaSuT

          Assalamualaikum. . .

              Ni nak citer pasal kasut ni. . Aku teringin giler-2 nak kasut mcm ni. . . !!!!!

 





Teringin giler nak beli. . . Adoishh. . Kan best lau ade org sponserkan kat aku ni. . Susah kot nk cari yg murah sekarang ni. . Nk-2 trend mcm ni. . Mmg xde la kot yg murah. . Harap-2 mama aku ni dpt belikan utk aku. . AMIN~ Mama aku ckp dia leh belikan. .huhuhu bestnyer. . . !!! Ya Allah murahlah rezeki kpd aku. .AMIN~

Thursday, 2 May 2013

Budak Baru Tapi Lama (A)

          Assalamualaikum. .
              Ni satu story yang berlaku di sekolah saya. . Tajuk mcm seram je kan ? hahahahahaha. .*kiding je laa. . Ni nak inform yg kelas aku ni ade budak baru masuk dari teknik. . Dia pinda sebab selalu je sakit. . Hari ni first day dia(BOY) masuk sini. . Aku x berapa suka sikit dgn dia sbb dia ni mcm pendiam n tak pandai nk bergaul. . So aku malas laa nk kacau sbb mke mcm serius je n mcm x minat nk bergaul dgn kiteorg je. . So esok EXAM !!!!! O.M.G ! Study laa budak. . Sempat agi tu nk main blog. .haaaiiiii. . . .\
              Balik pada tajuk. . Budak Baru Tapi Lama ?! OK ni maksudnyer. . Dia ni dulu sekolah sini kemudian masuk teknik kemudian pulak masuk sini balik. . Adoiii. . Tula. . Ingat xpenat ke ddk teknik. . Sian. . Nasib baik buat keputusan awl-2. . huhuhuhu *suke hati aku je nak tentukan. .huhuhuhu XP lantak laa. .hahahahaha. . Aku bagi ciri-2 BOY ni. .


                                              1. Pendek !
                                              2. Pendiam & mcm SOMBONG !
                                              3. Kiteorg member baik aku panggil dia BISU ! hahahahaha
                                              4. Beg purple tu. . .huhuhuhu. .

         That's all. .


                                                                                                 Sekian terima kasih.